söndag 29 maj 2011

Bara regn och åter regn

Så´n tur då att man kan boa in sig i syrummet. Här syns en del av det jag sytt på. Jag har skurit till och sytt ihop rutorna, de är ju mindre än i beskrivningen, som kräver 4" rutor. Det betyder att måtten inte riktigt stämmer, men jag försöker komma så nära jag kan.

Jag har fållat 2 par paneler också, så vi har fått lite mörkare i sovrummet.

Fast jag är egentligen mest sugen att plantera.

Häromdagen petade jag i allafall ner lite fröer, och de har då fått en våt start. Morot, rödbeta, mangold, sockerärt, kokböna, dill, sallad och persilja. Återstår sättlök. Vitlöken har övervintrat och börjat få klyftor (en i allafall). Potatisen överlåter jag till KM.
Så sydde jag också färdigt överdragen till extraljusen till bilen, och de blev ju riktigt bra. Det enda som fattas är knytbanden, men de ska jag köpa till veckan.
Lite smått och gott, alltså. Nu ska jag ta mig lite mer sytid innan det är dgs för "Mästarna".
Vem vinner? (Jag håller förståss på Stenmark, heja, heja!!!!!)




onsdag 25 maj 2011

Utlottning hos Karinottilia

Genom att hon hittat till min blogg och skrivit en kommentar, så hittade jag i min tur till Karinottilia

Bl.a. Kan man vinna det här fina väskmönstret och även tyg!

Jättemysig blogg och så har hon en webbutik där hon säljer lite tyg och annat smått och gott.

KIKA IN!

tisdag 24 maj 2011

Plantering

Japp! En "Hängkaragan".
Varför blev den här bilden så hopplös? Det kan i allafall skönjas några taniga grenar på det som är "Djävulsbusken" (Smällspirea), och vita "Kantnepeta" i bakgrunden.
Jag ska iväg någon e.m och leta fler plantor till denna STORA rabatt.




lördag 21 maj 2011

Och en till väska....

...ska det bli. Nu har jag skurit kvadrater av den fina rullen med batiktyger som jag vann tidigare av Anne Marlen. De är så vansinnigt snygga, så inte kunde jag hålla mig. Fast jag lider då ingen brist på väskor. Det finns en för alla olika behov. I förra FQ-tidningen fanns ett mönster på en väska som jag bara måste sy, och hela tiden tänkte jag på Anne Marlens tyger. Det är egentligen 4" kvadrater, men jag får modifiera efter dessa 2,5" istället.Idag har jag varit på Handelsträdgården och spenderat. Det är lika roligt som att köpa tyg och garn. Jag har köpt ett litet träd, en "Hängkaragan" till den stora rabatten vi gjorde iordning i höstas. En "Djävulsbuske Diablo" planterades i andra änden. Den är jag spänd att se hur den blir. Vackert mörkt bladverk på den. En ny Pion till altanrabatten har också hamnat i jorden. Vid busken planterade jag 4 st vita "Kantnepeta". Rabatten rymmer så mycket mer, men jag ville plantera dessa växter och sedan se vad mer jag ska sätta ner där. Allt som finns i mitt förslag som jag hämtat på nätet går inte här. Det måste planeras för härdiga sorter som klarar sig över vintern. Tyvärr kunde jag inte ta bilder för det började åska och regna av bara den, jag hann med nöd och näppe få ner plantorna. I växthuset finns lite sommarplantor till krukorna. Mårbackapelargonerna dog ju, så jag köpte 2 nya. Mörka (svarta) petunior, gulbladiga "Heliochryssum" (kan det vara rätt stavning?), vita "Bacopa", en "Ricin", några Sommarnejlikor och 2 st "Surfinor".

Åh, vad jag längtar till jag får plantera ut allt!

I växthuset ska jag som vanligt slänga ner några tomater och ett par gurkor.

onsdag 18 maj 2011

Mer tyg

Då och då passar jag på att inhandla tyg till baksidor, när jag kan köpa det för kilopris.

Jag skulle köpa en tygbit till skydden för extraljusen på bilen, så då passade jag på, som sagt.

Det orange tyget kan bli baksida till den orange regnbågskvilten (som är ett WIMM= work in my mind). Det vinröda är ett bra bastyg, som kan bli foder i väskor och baksida till kviltar. Jag gillade färgen! I påsen hamnade också 4 st. vita paneler till vardagsrummet. Jag bytte ut de svarta för att släppa in ljus och göra lite mer "somrigt". Allt fanns på Ohlssons, så ingen utflykt till "storstan" behövdes denna gång.

måndag 16 maj 2011

Kviltdamerna och en utmärkelse

Äntligen!!! En hel del tankemöda har gått åt till den här väskan, mycket tråcklande för att hopsyningen ska bli rätt. Men resultatet är gott!


Mönstret till den här väskan finns i en tysk kvilttidning " som jag lånade av M i vår kviltgrupp.


Paneler och det röda randiga tyget och handtagen köpte jag på Quilterian (Luleå).


Det finns ganska många kviltdamer kvar, så jag tror att det kan bli några nessar eller liknande med dem framöver.


I varje sida sydde jag rejäla fickor för sybehör och annat som kan behövas.


Detta är en stor väska nämligen; c:a 50 cm vid upptill och vid botten 63 cm, 36 cm hög och botten är 14 cm bred. Det ryms en hel del kviltdetaljer i den!








Och jag har fortfarande några väskor som jag ABSOLUT vill sy!

Nästa blir Mossyväskan från FQ tidningen. Jag är i ett s.k. väskstim?! Men före det så ska jag sy skydd till extraljusen på cittran! Beställning från KM!

Sedan kanske jag måste ta tag i UFO:s igen!

******
Så har jag också fått en utmärkelse av Brita. TUSEN TACK!
Men eftersom jag har fått samma tidigre så tänker jag lata mig och länka till det inlägget här.
Jag vill gärna dela med mig av den till alla övriga med bloggar som skriver inlägg och uppmuntrar varandra i vårt slöjdande, som tar egen tid och skapar underbara fina saker som ger värme, skönhet och glädje till många fler!







fredag 13 maj 2011

Broderier.

Hur länge har jag hållit på med detta broderi??? Jag tror sen i höstas....herreminje....Sakta men säkert, med betoning på sakta.

Det är från Rosalie Quinlan "Little Patchwork Village", nio olika små hus som sedan sätts samman till en quilt. Vad detta blir återstår att se. Jag broderar nu på nästa hus, och om det tar lika lång tid som det första så då är det ett tio-års projekt.

******

Snart blir det väl dags att plantera i den nya rabatten bakom huset. Det blir en solig plats, så småningom kommer äppelträdet att skugga den lite. Jag har en plan som jag hittat på nätet, men allt går ju inte här i Norr, man får ändra växter till något som kan passa zon 6. I altanrabatten har vi grävt bort ett gräs som bara blev ogräs, det spred sig något enormt, och hotade att ta över hela rabatten. Där planerar jag nu ev. en till pion. Jag har blivit pionfrälst, eftersom den första jag hade blommar så enormt varje år. Björken har musöron, ja kanske t.o.m. större. Någon skön värme har vi inte, soligt är det, men blåser ishavsvindar. Trots det så är det mycket som spirar i rabatterna, och snödropparna blommar med sina små vita "klockor".

onsdag 11 maj 2011

Bolero i svart!

Det är alltid svårt att fota svarta saker. Det syns ju knappt alls vad det är för mönster eller ens modell. Detta ska föreställa en bolero. Urläcker faktiskt! Den är stickad som en enda lång tarm, vars kortändar sys fast på mitten. Och Sim Sala Bim, så har vi en bolero. En tjusig spetskant pryder ytterkanten runt om. Den finns på Garnstudion, bara att ladda hem. Jag har länkat till den i ett tidigare inlägg.

För övrigt kämpar jag med den jättestora kviltväskan (den med damerna). Det närmar sig slutet, men det har allt fått bli en hel del djupa veck i pannan, tråcklande och #¤%##))=?&. Om ni förstår vad jag menar!

Vi i Kanonkviltarna har en ny hemsida också, klicka HÄR, så kommer du dit.

måndag 2 maj 2011

Maskinen surrar!

Gissa vad jag gör nu?.....hmmm, ett hjärta?



...aha, panelerna med quiltdamer!

På G med stora kviltväskan!




söndag 1 maj 2011

Sköna maj välkommen....

Så otroligt skönt att det är maj, och nu har vi hela härliga sommaren framför oss.

Igår städade jag rabatten vid altanen, det var en hel del att kratta och klippa. Man ser hur det spirar när man kommer under det täckande lagret av löv och blad. Nu på morgonen såg jag att det har börjat kika fram små blad till Kungsängsliljan och Fänrikshjärtat.


******

Korgen av niorutor sydde jag det sista på i morse också. Det var bara handtagen kvar, jag hann inte igår, trots att jag gjorde ett gott försök att få den färdig i tid för OPAM. Men den är ju med i majs lista då istället. Jag är då väldigt nöjd med den. Den ska få äga mina pågående syprojekt. I och med att den är ganska vid och låg så är det enkelt att slänga ner det man syr på, och man behöver inte rota runt så mycket för att hitta det man ska använda. Sådan är tanken i alla fall.


En närbild på kviltningen som är en"slarvig" solros som jag hittat här.



Inuti ett baksidestyg från Ohlssons som legat i gömmorna ett bra tag. Sömmarna har jag vikt in och dolt i en snedremsa av samma tyg.


Botten ser ut så här! När jag klippte bort hörnen så blev detta kvar, och då började jag ju fundera om man inte kan göra något kul av dem, något nesseliknande eller....